| Kontakt: Tečaji, šola plavanja za otroke in odrasle - Aquapark Žusterna - ŠD Ocean, Koper
Kontakt: Tečaji, šola plavanja za otroke in odrasle - Aquapark Žusterna - ŠD Ocean, Koper. Športno društvo Ocean organizira plačavle tečaje za otroke in odrasle - ŠD Ocean - Kontakt.
kontakt, športno društvo, ocean, plavanje, aquapark, žusterna, tečaji
15475
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15475,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Kontakt

Športno društvo Ocean
Prisoje 4
6000 Koper

Telefon:

040 428 281
040 359 074 (potapljanje)

E-naslov:

info@oceansport.si

potapljanje.ocean@gmail.com (za programe potapljanja)

Donacija dohodnine

Spoštovane/spoštovani,

 

ŠD OCEAN je pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu. Na vas se obračamo s prošnjo, da del dohodnine, ki bi sicer ostala v državnem proračunu, namenite Športnemu društvu Ocean. Denar, ki bi ostal v državnem proračunu, lahko namenite za boljše delovanje društva ter bolj kvalitetno izvajanje programov, ki jih ŠD Ocean nudi.

 

Vsaka oseba v RS lahko pri oddaji davčne napovedi zahteva, da se do 0,5 % njegove dohodnine nameni za sofinanciranje raznih splošno koristnih neprofitnih organizacij, ki delujemo v javnem interesu.

 

Vse kar morate storiti je izpolniti obrazec v prilogi in:
– ga lastnoročno podpisanega poslati na: ŠD Ocean, Prisoje 4, 6000 Koper
– ali izročiti učiteljem ŠD Ocean na vadbi vašega otroka.

 

Hvala vsem, ki se boste na prošnjo odzvali!

Obrazec za donacijo dohodnine

Športno društvo Ocean

Športnega društva Ocean združuje strokovnost, kvaliteto dela, naprednost in prijaznost v skupnem cilju doseganja kakovostnega delovanja na področju športa.

V naših vrstah sodelujejo diplomanti fakultete za šport, pedagogi, učitelji, trenerji in medicinsko osebje, kar zagotavlja visoko kvaliteto vodenih programov, ki poleg rekreativnega vidika združujejo tudi vzgojno-izobraževalni, socialni in psihološki razvoj posameznika.

Vsak vadeči bo deležen individualnega pristopa ob hkratnem vključevanju v skupinsko dinamiko. Skozi zabavno in zanimivo vsebino naših programov bomo skušali zajeti vse pozitivne lastnosti, ki jih šport lahko ponudi posamezniku.

Delujemo v Obalni regiji s sedežem v Kopru. Združujemo različne dejavnosti na pofročju športa otrok in odraslih kot so plavanje, potapljanje, gibalna abeceda, potapljanje, tek, športne animacije, športni dogodki,…

 

 

Trenutno največji poudarek polagamo šoli plavanja za otroke. Izvajamo jo v hotelskem kompleksu bazenov Aquaparka Žusterna v Kopru. Raznolikost bazenov in vodne globine nam omogoča optimalno delo na področju učenja plavanja. Aquapark Žusterna Koper vsebuje tudi 25meterski plavalni bazen, kjer tudi izkušeni plavalci popravijo svojo plavalno tehniko. Delo z otroki poteka skozi igro, ki jih izkušene učiteljice in učitelji plavanja osmislijo s plavalnimi cilji. Če je cilj ure potapljanje glave pood vodo, bo učitelj igre osmislil in oblikoval tako, da bodo otroci glavo čim več potapljali. Uporabljamo najsodobneše pripomočke na področju plavalnega opismenjevanja, ki napredek v znanju otroka pospešujejo. Smo inovativni, strokovni in izkušeni, zato nam svoje otroke zaupa veliko ljudi.

 

Gibalna abeceda poteka v naši telovadnici v Kopru. Gibalna abeceda je namenjena predšolskim otrokom.  Zanimive športne igre in poligoni bodo vašega otroka popeljali v nevsakdanja gibanja in s tem spodbudili njegov gibalni razvoj.  Najmlajšim otrokom pri vadbi pomagajo starši. Starejše skupine vadijo smostojno pod vodstvom vaditeljice. Rekviziti in oprema telovadnice so prilagojeni malčkom. V telovadnici izvajano tudi športno obarvane zabave za rojstni dan. Ekipa naših animatork poskrbi za nepozabno zabavo s športnimi vsebinami. Vsebine so tematsko obarvane in vedno poskrbijo, da je slavljenec v ospredju dogajanja.

 

 

Na področju plavanja odraslih že nekaj let izvajamo rekreativno plavanje odraslih, ki poteka vsako sredo od oktobra do junija v Aquapaeku Žusterna Koper. Rekreativno plavanje odraslih poteka tako, da del vadbenega procesa namenimo učenju plavanja in popravljanju plavalnih tehnik, drugi del pa rekreativnemu trenažnemu procesu.

 

 

Potapljanje otrok je vsebina za dobre plavalce po 8. letu starosti. Mladi potapljači se spoznavajo z avtonomno potapljaško opremo (potapljanje z jeklenko) in v se varnem okolju učijo osnovnih podvodnih nalog. Skozi šolsko leto vadba poteka ob petkih v bazenih Aquaparka Žusterna Koper, v pomladnih in poletnih mesecih, pa se dogajanje preseli v morje.

 

 

Sodelujemo z velikim številom osnovnih in srednjih šol, ki v okviru izobraževanja izvajajo plavalne tečaje. Programi za šole so individualno dogovorjeni. Šolam nudimo pomoč naših učiteljev plavanja, po potrebi pa prevzamemo celotno organizacijo ki vsebuje: začetno preverjanje znanja vadečih po merilih Plavalne zveze Slovenije, organizacijo in vodenje učenja plavanja na kopališču, zaključno preverjanje znanja plavanja po merilih Plavalne zveze Slovenije.

Organiziramo tudi športne dneve na bazenu z vsebinami plavanje, igre ob in v vodi, vaterpolo,…

 

EKIPA ŠD OCEAN

EKIPA ŠPORTNEGA DRUŠTVA OCEAN je ekipa strokovnjakov, ki jih druži ljubezen do športa. Delujemo na temeljih prijateljstva in medsebojnega spoštovanja, kar se odraža tudi v našem delu. Skrbimo za strokovnost in inovacije s ciljem profesionalnega napredka in dobrega dela.

Hvala ker nam zaupate!

EKIPA ŠD OCEAN

JASNA MLINAR

Predsednica ŠD OCEAN in vodja programa šole plavanja, gibalne abecede in rojstnodnevnih animacij

 

Šport je velik del mojega življenja. Skozenj sem se veliko naučila, pridobila prijateljstva, samozavest in izkušnje, ki jih preslikujem v vsakdanje življenje. V plavalne vode sem zaplavala že v zgodnjem otroštvu. Pot sem pričela pri plavalni šoli Ilirija in kasneje nadaljevala v istoimenskem plavalnem klubu. V svoji deset letni plavalni karieri se lahko pohvalim s številnimi naslovi državne prvakinje. Poleg lepih plavalnih dosežkov pa sem v tistem času stkala veliko prijateljstev.  Da si v življenju želim ostati povezana  z vodo, plavanjem, predvsem pa delu z otroci sem spoznala še pred koncem svoje (tekmovalne) plavalne poti. Pri osemnajstih letih sem postala vaditeljica plavanja in kasneje tudi učiteljica. Vsak dan sem predana vrniti drugim otrokom to, kar je šport dal meni.  Poučujem jih na bazenu in izven njega, izvajam animacije in igrive načine pridobivanja znanja na področju športa.  Igrivost, energija, dobra volja in nešteto prikupnih otroških izjav prisotnih na vsaki uri, je  tisto, kar dela naš poklic edinstven.

Pri Športnem društvu Ocean svoje poslanstvo opravljam tudi izven plavalnega okoliša. Pri gibalni abecedi osvajamo prve korake v  svet motoričnih spretnostih, na rojstnodnevnih animacijah pa na igriv način, z raznimi elementarnimi igrami slavljencu pričaramo nepozaben rojstni dan.

Pri delu z otroci je najlepše, da je vsaka ura posebna, drugačna, nepredvidljiva, predvsem pa vedno polna energije, otroškega smeha in radosti.

URŠA KLADNIK

Učiteljica v šoli plavanja in animatorka na rojstnodnevnih zabavah

 

Oceanu sem se pridružila leta 2015 kot pomočnica vaditeljem. Plavanje in delo z otroki me je tako navdušilo, da sem opravila licenčni izpit in sedaj že delim to znanje naprej na mlajše. Po poklicu sem sicer ekonomist, ampak ugotavljam, da me delo z otroki bolj izpopolnjuje. ŠD Ocean zame pomeni zdrav način življenja in delo med prijatelji. Delo, ki  ga opravljaš z užitkom in nasmehom na ustih.

AJDA ALBAYRAK

Učiteljica v šoli plavanja in animatorka na rojstnodnevnih zabavah

 

Šport me spremlja že od malih nog. Kot oseba sem zelo pozitivna in vesela, zato to tudi rada delim z najmlajšimi. Veliko sem sodelovala pri otroških rojstnodnevnih zabavah, kasneje pa kot pomočnica učiteljicam plavanja. Ker me je delo in način učenja pri Športnem društvu Ocean navdušilo, sem se odločila opraviti licenco za učiteljico plavanja. Delo me osrečuje in zagotovo je bila to prava odločitev v mojem življenju. Veselim se novih dogodivščin in prigod, ki me še čakajo z našimi oceančki.

LARISA PECA

Učiteljica v šoli plavanja

 

Ker je šport že od malega del mene, sem se odločila da svoje plavalno znanje delim z mlajšimi. Leta 2020 sem se zato odločila, da opravim tečaj za učitelja plavanja. Študiram na Pedagoški fakulteti, smer Razredni pouk, saj me izredno veseli delo z otroki. Oceanu sem se kot učiteljica plavanja pridružila leta 2020.  V delu na bazenu zelo uživam in otrokom skušam predati čim več uporabnega znanja. Vsak od njih me vedno napolni s pozitivno energijo. Njihov trud in napredek se vsako leto pokaže ob koncu plavalnega tečaja.

SUZANA HUSIČ

Učiteljica v šoli plavanja in animatorka na rojstnodnevnih zabavah

 

Šport je velik del mojega življenja, po poklicu pa sem vzgojiteljica predšolskih otrok, torej zakaj ne bi to združila v eno. Otroci me osrečujejo in delo z njimi me vedno spravi v dobro voljo. Že kot otrok sem se ukvarjala s plesom. Imela sem zelo dolgo tekmovalno kariero v skupinskih plesih. Biti del ekipe mi je dalo zelo veliko. Naučila sem se delati z ljudmi, pridobila sem samozavest in delovne navade. Le-te so me pripeljale do tega, da nobena stvar ni toliko težka, da je ne bi mogla premagati. Poleg plavanja in plesa sem tudi vaditeljica gimnastike. Športnemu društvu Ocean sem se pridružila leta 2012 in še vedno skupaj pišemo veliko zgodbo.

SARA KOCJANČIČ

Pomočnica učiteljem v šoli plavanja

 

Sem dijakinja ekonomske gimnazije v Kopru. Plavanje je del mene že od malih nog. Tudi sama sem obiskovala šolo plavanja pri Športnem društvu Ocean in tam izpopolnila znanje plavanja. Zelo sem bila vesela, ko sem dobila priložnost biti del Oceana. Sem pomočnica učiteljem plavanja in jim pomagam pri preoblačenju otrok, vodenju otrok na stranišče, tako da ure tečejo čim bolj gladko. Delo z otroci me že od nekdaj osrečuuje, zato si v prihodnje želim tudi sama opraviti licenco za učiteljico plavanja in moje znanje deliti z najmaljšimi.

ANA KOCJANČIČ

Voditeljica gibalne abecede

 

Otroke poučujem na osnovni šoli, na raznih vadbah (osnovne motorike, plezanje) in tečajih (smučanja, rolanja). Obožujem gibanje, predvsem pa športne aktivnosti na prostem oz. v naravi.
Najbolj mi je všeč ko se na vadbi z otroki povezujemo, igramo, skupaj premagujemo razne izzive in strahove. “Nemogoče” stvari postanejo z vajo in vztrajnostjo tudi dosegljive. Skupaj se veselimo vsakega napredka.
Pri delu z otroki dovolim prostor tudi njihovi domišljiji in spontanosti, v čemur so vsekakor najboljši učitelji.

NEJA DAKSKOBLER

Učiteljica v šoli plavanja in animatorka na rojstnodnevnih zabavah

 

Sem diplomantka Aplikativne kineziologije. Kot otrok sem se ukvarjala z več športi (karate, ples, odbojka). V srednješolskih letih sem dokončala plesno gimnazijo v Ljubljani.  S plavanjem sem se kot otrok ukvarjala le rekreativno, saj prihajam iz majhne vasi, kjer možnosti za kaj več  na žalost nisem imela. Ker me izredno veseli delo z otroci in obožujem šport sem sem odločila, da opravim tečaj za vaditeljico plavanja. Zaključila sem fakulteto Aplikativne kineziologije, kjer sem svoje znanje o športu še poglobila. Športnemu društvu Ocean delam sem se pridružila leta 2009. Imam veliko izkušenj. Rada delam z otroci zaradi njihove iskrenosti, nasmejanosti in izredne sposobnosti nekritičnega dojemanja sveta in ljudi.  Pri svojem delu najbolj uživam takrat, kadar vidim, da so otroci zadovoljni, radi prihajajo na ure plavanja, se tam zabavajo, učijo in so na sploh srečni. Največji užitek, ko konec leta ponosno pokažemo staršem, kaj vse smo se naučili in koliko so njihovi otroci napredovali. S plavanjem bom povezana celo življenje saj predstavlja velik del moje sprostitve in osebne rasti.

LUCIJA PECA

Učiteljica v šoli plavanja

 

S plavanjem sem se začela ukvarjati med študijem razrednega pouka. Po opravljeni licenci za učitelja plavanja sem pričela z delom pri Športnem društvu Ocean. Kot vzgojiteljica in animatorka na letovanjih za otroke mi delo z otroki pomeni veliko. Otroke spoznavamo z različnimi športnimi panogami in dejavnostmi, ki jih bodo mogoče v prihodnje navdušili in se bodo ob njih sprostili. Tako je tudi s plavanjem. Tako kot mi dajemo otrokom različne izkušnje in nova spoznanja, tudi oni nam dajejo veliko. Najbolje pa je, ko vidimo otroke uživati v vodi in ko pridejo nasmejani ter razigrani z ure plavanja. To je najboljši del učenja plavanja, ki ga opravljam pri Športnem društvu Ocean.

PETRA FURLAN

Voditeljica gibalne abecede

 

Sem diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok in diplomirana učiteljica razrednega pouka. S poučevanjem otrok se ukvarjam že iz študentskih dni. Športnemu društvu Ocean sem se pridružila  leta 2007 kot učiteljica plavanja in kasneje še vaditeljica gibalne abecede. V letošnjem šolskem letu bom vodila program gibalne abecede, kjer s predšolskimi otroki na igriv način razvijamo motorične spretnosti.

KATARINA PIRIH

Učiteljica v šoli plavanja in animatorka na rojstnodnevnih zabavah

 

Delo pri ŠD Ocean mi je všeč, ker ne delimo izkušenj samo učitelji otrokom ampak tudi otroci učiteljem. Z njihovo pomočjo pri delu nadgrajujemo svoje znanje, izkazujemo potencial in svobodno izražamo ideje. Ne glede na pozicijo se med seboj vsi spoštujemo in vedemo enakovredno.

Menim, da se poleg učenja plavalne tehnike veliko posvečamo tudi gibalnim igram, preko katerih otroci spoznavajo in usvajajo gibalne koncepte plavanja. Te plavalne izkušnje jim prinašajo veselje, zadovoljstvo, sproščenost in samozavest. Posledično imajo vpliv tudi na intelektualne sposobnosti, socialni in emocionalni razvoj.

Naše dejavnosti so prilagojene različnim potrebam in sposobnostim otrok tako, da optimalno prispevajo k njihovemu razvoju in zdravju.

Otroke spodbujamo, da bi dosegli svoje zadane cilje. Njihov in naš napredek pa se poleg tekočega dela in truda kaže ob koncu plavalnega tečaja, ko otroci staršem ponosno razkažejo svoje plavalne sposobnosti.

MATEVŽ RAVNIKAR - COF

Učitelj v šoli plavanja

 

Šport je čudovit. To sem v otroštvu spoznal kot uspešen plavalec, v mladosti preko tekmovalnega jadranja, kasneje pa trener v obeh teh vodnih športih, kjer smo dosegali državne in evropske medalje. Preko športa sem potoval po svetu, spoznal prijatelje in celo ženo. Ja, šport je res čudovit in podoben sreči sami. Bolj kot ga delimo drugim, bolj uživamo v njem. In, ko bodo nekoč naši plavalci spoznali koliko lepega so pridobili preko Oceana vem, da bodo zelo zadovoljni. Hvala jim, da lahko tudi v času, ko me je delo nekoliko oddaljilo od športa, uživam ob njihovih malih zmagah v Žusterni, ki meni danes pomenijo več od rekordov.

EVA ŽABERL

Učiteljica v šoli plavanja in animatorka na rojstnodnevnih zabavah

 

Šport je tako ali drugače že od nekdaj velik del mojega življenja. V otroštvu sem se spoznavala z različnimi športi, vse dokler nisem odkrila plavanja pri katerem sem vztrajala kar lep čas. Ker imam na čas, preživet v bazenu, le lepe spomine, z velikim veseljem svojo ljubezen do plavanja in vode na sploh, širim na mlajše. Sama pa sem po vsaki uri plavanja napolnjena s pozitivno energijo, ki mi jo dajejo otroci in super sodelavci.

ANDREJ MLINAR

Trener plavanja ŠD OCEAN

 

S športom se aktivno ukvarjam že od malih nog. Najprej kot tekmovalec v različnih športnih panogah pa vse do poklicne poti trenerja plavanja in učitelja športne vzgoje (zdaj športa). V več kot dvajsetih letih poklicne kariere še vedno iščem inovativne in moderne pristope k poučevanju, ki jih neprenehoma prenašam v prakso. Diploma Fakultete za šport mi pri tem pomaga ohranjati kritičnost in smiselnost uporabe le teh. Tesno sodelujem s Plavalno Zvezo Slovenije in sem eden od izvajalcev in ocenjevalcev na tečajih za vaditelje plavanja. Sem del organizacijskega odbora Zveze društev športnih pedagogov Slovenije, ki skrbi za organizacijo rednih letnih posvetov. Na področju šolskega športa skrbim za pomoč pri izvajanju nacionalnega programa športa v programu Naučimo se plavati…

Menim, da je za zdrav razvoj posameznika šport izjemno pomemben. Redna športna aktivnost pomeni več zdravja, kondicije in koordinacije kar se kaže v boljši samozavesti in pozitivnem odnosu do življenja. Za prestop v tak način življenja ni nikoli prepozno, vendar je prehod veliko lepši in lažji, če ga sprejmemo že v otroški dobi. V Športnem društvu Ocean temelje zdravega športnega življenja postavljamo že zelo zgodaj. Na igriv in zabaven način dosegamo športno naravnane razvojne cilje posameznika. Skozi Gibalno abecedo, šolo plavanja predšolskih in šolskih otrok do potapljaških avantur in športnih animacij iščemo ljubezen do športne aktivnosti, ki bo posamezniku ostala tudi v odrasli dobi.