| Plavalni tečaj za otroke 3,5-14. leta - šola plavanja na obali: Koper, ŠD Ocean
Plavalni tečaj za otroke 3,5-14. leta - šola plavanja na obali: Koper, ŠD Ocean. Šola plavanja v Kopru je namenjena otrokom, plavalcem in neplavalcem, ki želijo utrditi ali se naučiti plavati.
šola plavanja, plavanje, plavalni tečaj, otroci, koper, obala
15410
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15410,page-parent,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Šola plavanja

Šola plavanja je namenjena vsem otrokom od 3,5-14. leta starosti.

 

Neplavalci bodo skozi igro pridobivali prve plavalne izkušnje. Plavalci bodo z zanimivimi igrami in vsebinami svoje plavalno znanje nadgrajevali. Skupen cilj je varno in zabavno plavalno opismenjevanje pod vodstvom kvalitetnega učiteljskega kadra. Na obali delujemo že več kot desetletje. Svoje pristope k učenju plavanja skrbno posodabljamo in nadgrajujemo z najnovejšimi standardi, ki veljajo v Sloveniji in svetu. Delujemo v bazenih Aquaparka Žusterna, ki nudijo optimalne pogoje hiter in sproščen napredek vadečih.

Trajanje šole plavanja

Osvajanje plavalnega znanja je proces, ki ga nadgrajujemo v daljšem časovnem obdobju. Rast in razvoj posameznika zelo vpliva na dojemljivost posameznika pri učenju plavanja. V različnih razvojnih obdobljih otroci različno (enkrat lažje, drugič težje) osvajajo plavalne naloge. Ker si vsi želimo trajnega pravilnega plavalnega znanja čim prej je naša šola plavanja usmerjena na daljše obdobje.

 

Šola plavanja traja 10 mesecev (od septembra do junija). Vadba poteka v majhnih skupinah enkrat ali dvakrat tedensko. Skupine vadijo po v naprej dogovorjenih urnikih.

Kako poteka učenje plavanja

Učenje plavanja poteka v majhnih homogenih skupinah. To pomeni, da so vadeči med seboj primerljivi po plavalnem znanju in starosti. Skupini otrok je dodeljen vedno isti učitelj, ki usmerja njihov napredek skozi celo šolsko leto.

 

Učenje večinoma poteka skozi igro, kar pomeni, da učitelj igre prilagodi osvajanju plavalnih ciljev. Če je torej cilj, ki ga želimo doseči potapljanje glave pod vodo, bo igra prilagojena tako, da bodo vadeči med igro čim več krat potopili glavo. Tak način omogoča višji nivo motivacije in večje zadovoljstvo otrok.

Navodila ob prvem obisku

 • Vadeči vstopajo v kopališče samo v spremstvu učitelja točno ob dogovorjeni uri. Učitelj se ne obvezuje na čakanje morebitnih zamudnikov.
 • Vstop spremljevalcev otrok v kopališče ni zaželen saj sicer prihaja do motenj pedagoškega procesa.
 • Starši oz. skrbniki se zavezujejo k dosegljivosti na telefonske številke navedene v pristopni izjavi v času trajanja vadbe.
 • Prosimo vas, da na prvi obisk pridete 10min pred dogovorjenim terminom. Zbor je na bazenski recepciji Aquaparka Žusterna.
 • Otrok naj s seboj prinese kopalke in brisačo v manjši torbi ali nahrbtniku. Natikačev in kopalnega plašča ne potrebuje. Če ima daljše lase je priporočljivo, da so speti v čop. Plavalna kapa ni potrebna.
 • Otroci vstopajo v kopališče v spremstvu učiteljev, ki jim pomagajo pri preoblačenju in vseh opravilih na bazenu. Starši v garderobe ne vstopajo.
 • Naprošamo vas, da svojega otroka pripravite na vstop v garderobe in kopališče brez spremstva staršev.
 • Za dodatne info.nas prosim kontaktirajte po spletni pošti info.ocean@siol.net ali na 031/373-166.

 

Poskrbeli bomo za dobro vzdušje in varno vadbo na bazenu!

Počitnice

Med počitnicami vadbe šole plavanja ni. V šolskem letu 2021/2022 bodo počitnice potekale med:

Datum Počitnice
Počitnice / prosti dnevi
Nadomeščanje
13.9.2021
Začetek šolskega leta šole plavanja
/
25.10. do 1.11.2021
Jesenske počitnice
/
24.12.2021 do 2.1.2022
Božično – Novo letne počitnice
/
8.2.2022
Praznik
Se nadomešča v petek 11.2.2022
21.2. do 25.2.2022
Zimske počitnice
/
18.4.2022
Praznik
Se nadomešča v petek 22.4.2022
26.4. do 2.5.2022
Prvomajske počitnice
/
13.6.2022
Zaključna prireditev za otroke in starše
/

Cenik

Plačila so razporejena skozi 10 mesecev vadbe na naslednji način:

 • 1x tedensko

 • 35-50/mesec
 • September 35 €
  Oktober 50 €
  November 50 €
  December 50 €
  Januar 50 €
  Februar 50 €
  Marec 50 €
  April 50 €
  Maj 50 €
  Junij 35 €

 • 2x tedensko

 • 50-85/ mesec
 • September 50 €
  Oktober 85€
  November 85€
  December 85 €
  Januar 85 €
  Februar 85 €
  Marec 85 €
  April 85 €
  Maj 85 €
  Junij 50 €

 • Pri plačilu celoletne vadbe v enem znesku na začetku leta ste deležni 10% popusta.
 • Plačila in obiski niso prenosljivi na druge družinske člane, prijatelje, znance.
 • Ob morebitni vadbi dveh družinskih članov (brat, sestra) je mesečni popust 5EUR.
 • Plačila se izvajajo po položnici, ki jo prejmete prvi teden v mesecu ob vstopu otroka na vadbo.
 • Ob morebitnem neplačevanju vadeči izgubi pravico do vadbe v skupini. Njegovo mesto lahko prevzame drugi član.

Tedenski tečaj plavanja

V poletnih mesecih Športno društvo Ocean organizira tedenske plavalne tečaje. Plavalni tečaji so namenjen tako otrokom, ki se želijo naučiti prvih plavalnih zaveslajev, kot tudi tistim, ki svoje plavalno znanje želijo nadgraditi.

Tedenski tečaji potekajo v bazenih Aquaparka v Žusterni. Izvajajo jih izkušeni učitelji plavanja z veljavnimi licencami za delo z otroki. Vadbene skupine so oblikovane glede na prikazano plavalno znanje otrok. Skupine so majhne, kar omogoča dobro delo in hiter napredek vadečih.

 

Tečaji potekajo od ponedeljka do petka.

Cena: 80€

Prijave na tečaj so možne preko:

EKIPA ŠD OCEAN

Plavanje odraslih

Ponudba za šole in vrtce

Prijavnica

Prijavnice v šolo plavanja oddajte najkasneje do 10.9.2021. Prijave pošljite čim prej po spletnem obrazcu spodaj ali po e-pošti: solaplavanjaocean@gmail.com ali na naslov ŠD Ocean, Prisoje 4, 6000 Koper.

 

Potrjen termin vadbe vašega otroka vam bomo posredovali po spletni pošti na naslov, ki ga boste navedli v prijavnici.  V prijavah bomo poskušali upoštevati tudi vaše želje (dan v tednu, prijatelji,…), naprošamo vas za vpis več razpoložljivih terminov.


Šolo plavanja želim obiskovati:
1x tedensko2x tedensko (priporočljivo za starejše od 7 let)

Dnevi v tednu, ko bi lahko obiskoval šolo plavanja:
ponedeljektoreksredačetrtek


Potrjujem, da so navedeni podatki resnični. Prijavnica velja tudi kot pristopna izjava društvu. Z oddajo prijavnice postajam član/ica Športnega društva Ocean. S članstvom pridobivam pravico do vključevanja v vse aktivnosti društva in dovoljujem, da bo Športno društvo Ocean uporabljalo moje podatke za obveščanje o vadbi in o novih programih društva. Z oddajo prijavnice dovoljujem tudi objavo morebitnih slik.