| Plavalni tečaj za otroke 3,5-14. leta - šola plavanja na obali: Koper, ŠD Ocean
Plavalni tečaj za otroke 3,5-14. leta - šola plavanja na obali: Koper, ŠD Ocean. Šola plavanja v Kopru je namenjena otrokom, plavalcem in neplavalcem, ki želijo utrditi ali se naučiti plavati.
šola plavanja, plavanje, plavalni tečaj, otroci, koper, obala
15410
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15410,page-parent,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Šola plavanja

Šola plavanja je namenjena vsem otrokom od 3,5-14. leta starosti.

 

Neplavalci bodo skozi igro pridobivali prve plavalne izkušnje. Plavalci bodo z zanimivimi igrami in vsebinami svoje plavalno znanje nadgrajevali. Skupen cilj je varno in zabavno plavalno opismenjevanje pod vodstvom kvalitetnega učiteljskega kadra. Na obali delujemo že več kot desetletje. Svoje pristope k učenju plavanja skrbno posodabljamo in nadgrajujemo z najnovejšimi standardi, ki veljajo v Sloveniji in svetu. Delujemo v bazenih Aquaparka Žusterna, ki nudijo optimalne pogoje hiter in sproščen napredek vadečih.

Hitri tečaj plavanja

V pomladnih in poletnih mesecih Športno društvo Ocean organizira hitre plavalne tečaje. Plavalni tečaji so namenjen tako otrokom, ki se želijo naučiti prvih plavalnih zaveslajev, kot tudi tistim, ki svoje plavalno znanje želijo nadgraditi.

Potekajo bo v bazenih Aquapraka Žusterna. Izvajajo ga izkušeni učitelji plavanja z veljavnimi licencami za delo z otroki. V enem tednu vadeči opravijo 10 pedagoških ur. Vadbene skupine so oblikovane glede na prikazano plavalno zanje otrok. Skupine so majhne, kar omogoča dobro delo in hiter napredek vadečih.

 

Tečaji potekajo od ponedeljka do petka med 17h in 19h.

Točni termini tečajev bodo objavljeni na naši spletni strani in FB vsaj 3 tedne pred izvedbo.

Termini:

 • 12.7. – 16.7.
 • 19.7. – 23.7.
 • 26.7. – 30.7.

Cena: 80€

Prijave na tečaj so možne preko:

EKIPA ŠD OCEAN

Trajanje šole plavanja

Osvajanje plavalnega znanja je proces, ki ga nadgrajujemo v daljšem časovnem obdobju. Rast in razvoj posameznika zelo vpliva na dojemljivost posameznika pri učenju plavanja. V različnih razvojnih obdobljih otroci različno (enkrat lažje, drugič težje) osvajajo plavalne naloge. Ker si vsi želimo trajnega pravilnega plavalnega znanja čim prej je naša šola plavanja usmerjena na daljše obdobje.

 

Šola plavanja traja 10 mesecev (od septembra do junija). Vadba poteka v majhnih skupinah enkrat ali dvakrat tedensko. Skupine vadijo po v naprej dogovorjenih urnikih.

Kako poteka učenje plavanja

Učenje plavanja poteka v majhnih homogenih skupinah. o pomeni, da so vadeči med seboj primerljivi po plavalnem znanju in starosti. Skupini otrok je dodeljen vedno isti učitelj, ki usmerja njihov napredek skozi celo šolsko leto.

 

Učenje večinoma poteka skozi igro, kar pomeni, da učitelj igre prilagodi osvajanju plavalnih ciljev. Če je torej cilj, ki ga želimo doseči potapljanje glave pod vodo, bo igra prilagojena tako, da bodo vadeči med igro čim več krat potopili glavo. Tak način omogoča višji nivo motivacije in večje zadovoljstvo otrok.

Navodila ob prvem obisku

 • Vadeči vstopajo v kopališče samo v spremstvu učitelja točno ob dogovorjeni uri. Učitelj se ne obvezuje na čakanje morebitnih zamudnikov.
 • Vstop spremljevalcev otrok v kopališče ni zaželen saj sicer prihaja do motenj pedagoškega procesa.
 • Starši oz. skrbniki se zavezujejo k dosegljivosti na telefonske številke navedene v pristopni izjavi v času trajanja vadbe.
 • Prosimo vas, da na prvi obisk pridete 10min pred dogovorjenim terminom. Zbor je na bazenski recepciji Aquaparka Žusterna.
 • Otrok naj s seboj prinese kopalke in brisačo v manjši torbi ali nahrbtniku. Natikačev in kopalnega plašča ne potrebuje. Če ima daljše lase je priporočljivo, da so speti v čop. Plavalna kapa ni potrebna.
 • Otroci vstopajo v kopališče v spremstvu učiteljev, ki jim pomagajo pri preoblačenju in vseh opravilih na bazenu. Starši v garderobe ne vstopajo. V času vadbe vašega otroka ste zavezani na dosegljivost na telefonske številke navedene v pristopni izjavi.
 • Naprošamo vas, da svojega otroka pripravite na vstop v garderobe in kopališče brez spremstva staršev.
 • Za dodatne info.nas prosim kontaktirajte po spletni pošti info.ocean@siol.net ali na 031/373-166.

 

Poskrbeli bomo za dobro vzdušje in varno vadbo na bazenu!

Počitnice

Med počitnicami vadbe šole plavanja ni. V šolskem letu 2018/2019 bodo počitnice potekale med:

Datum Počitnice
Počitnice / prosti dnevi
Nadomeščanje
14.9.2020
Začetek šolskega leta šole plavanja
/
26.10. do 1.11.2020
Jesenske počitnice
/
25.12.2020 do 2.1.2021
Božično – Novo letne – počitnice
/
8.2.2021
Praznik
Se nadomešča v petek 12.2.2021
22.2. do 26.2.2021
Zimske počitnice
/
5.4.2021
Praznik
Se nadomešča v petek 9.4.2021
26.4. do 2.5.2021
Prvomajske počitnice
/
14.6.2021
Zaključna prireditev za otroke in starše
/

Cenik

Plačila so razporejena skozi 10 mesecev vadbe na naslednji način:

 • 1x tedensko

 • 30-45/mesec
 • September 30 €
  Oktober 45 €
  November 45 €
  December 45 €
  Januar 45 €
  Februar 45 €
  Marec 45 €
  April 45 €
  Maj 45 €
  Junij 30 €

 • 2x tedensko

 • 45-75/ mesec
 • September 45 €
  Oktober 75 €
  November 75 €
  December 75 €
  Januar 75 €
  Februar 75 €
  Marec 75 €
  April 75 €
  Maj 75 €
  Junij 45 €

 • Pri plačilu celoletne vadbe v enem znesku na začetku leta ste deležni 10% popusta.
 • Plačila in obiski niso prenosljivi na druge družinske člane, prijatelje, znance.
 • Ob morebitni vadbi dveh družinskih članov (brat, sestra) je mesečni popust 5EUR.
 • Plačila se izvajajo po položnici, ki jo prejmete prvi teden v mesecu ob vstopu otroka na vadbo.
 • Ob morebitnem neplačevanju vadeči izgubi pravico do vadbe v skupini. Njegovo mesto lahko prevzame drugi član.
Plavanje odraslih

Ponudba za šole in vrtce

Prijavnica

Prijavnice v šolo plavanja oddajte najkasneje do 9.9.2020. Prijave pošljite čim prej po spletnem obrazcu spodaj ali po e-pošti: info.ocean@siol.net ali na naslov ŠD Ocean, Prisoje 4, 6000 Koper.

 

Potrjen termin vadbe vašega otroka vam bomo posredovali po spletni pošti na naslov, ki ga boste navedli v prijavnici.  V prijavah bomo poskušali upoštevati tudi vaše želje (dan v tednu, prijatelji,…), naprošamo vas za vpis več razpoložljivih terminov.


Šolo plavanja želim obiskovati:
1x tedensko2x tedensko (priporočljivo za starejše od 7 let)

Dnevi v tednu, ko bi lahko obiskoval šolo plavanja:
ponedeljektoreksredačetrtek


Potrjujem, da so navedeni podatki resnični. Prijavnica velja tudi kot pristopna izjava društvu. Z oddajo prijavnice postajam član/ica Športnega društva Ocean. S članstvom pridobivam pravico do vključevanja v vse aktivnosti društva in dovoljujem, da bo Športno društvo Ocean uporabljalo moje podatke za obveščanje o vadbi in o novih programih društva. Z oddajo prijavnice dovoljujem tudi objavo morebitnih slik.