| Plavalni tečaj za otroke 4.-14. leta - šola plavanja na obali: Koper, ŠD Ocean
Plavalni tečaj za otroke 4.-14. leta - šola plavanja na obali: Koper, ŠD Ocean. Šola plavanja v Kopru je namenjena otrokom, plavalcem in neplavalcem, ki želijo utrditi ali se naučiti plavati.
šola plavanja, plavanje, plavalni tečaj, otroci, koper, obala
15410
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15410,page-parent,cookies-set,cookies-accepted,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Šola plavanja

Prijavnica

Prijavnice v šolo plavanja oddajte najkasneje do 11.9.2023. Prijave pošljite čim prej po spletnem obrazcu spodaj ali po e-pošti: info@oceansport.si ali na naslov ŠD Ocean, Prisoje 4, 6000 Koper.

 

Potrjen termin vadbe vašega otroka vam bomo posredovali po spletni pošti na naslov, ki ga boste navedli v prijavnici.  V prijavah bomo poskušali upoštevati tudi vaše želje (dan v tednu, prijatelji,…), naprošamo vas za vpis več razpoložljivih terminov.


Šolo plavanja želim obiskovati:
1x tedensko2x tedensko (priporočljivo za starejše od 7 let)

Dnevi v tednu, ko bi lahko obiskoval šolo plavanja:
ponedeljektoreksredačetrtek


Potrjujem, da so navedeni podatki resnični. Prijavnica velja tudi kot pristopna izjava društvu. Z oddajo prijavnice postajam član/ica Športnega društva Ocean. S članstvom pridobivam pravico do vključevanja v vse aktivnosti društva in dovoljujem, da bo Športno društvo Ocean uporabljalo moje podatke za obveščanje o vadbi in o novih programih društva. Z oddajo prijavnice dovoljujem tudi objavo morebitnih slik.


Trajanje šole plavanja

Osvajanje plavalnega znanja je proces, ki ga nadgrajujemo v daljšem časovnem obdobju. Rast in razvoj posameznika zelo vpliva na dojemljivost posameznika pri učenju plavanja. V različnih razvojnih obdobljih otroci različno (enkrat lažje, drugič težje) osvajajo plavalne naloge. Ker si vsi želimo trajnega pravilnega plavalnega znanja čim prej je naša šola plavanja usmerjena na daljše obdobje.

 

Šola plavanja traja 10 mesecev (od septembra do junija). Vadba poteka v majhnih skupinah enkrat ali dvakrat tedensko. Skupine vadijo po v naprej dogovorjenih urnikih.

Kako poteka učenje plavanja

Šola plavanja je namenjena vsem otrokom od 4. – 14. leta starosti.

 

Neplavalci bodo skozi igro pridobivali prve plavalne izkušnje. Plavalci bodo z zanimivimi igrami in vsebinami svoje plavalno znanje nadgrajevali. Skupen cilj je varno in zabavno plavalno opismenjevanje pod vodstvom kvalitetnega učiteljskega kadra. Na obali delujemo že več kot desetletje. Svoje pristope k učenju plavanja skrbno posodabljamo in nadgrajujemo z najnovejšimi standardi, ki veljajo v Sloveniji in svetu. Delujemo v bazenih Aquaparka Žusterna, ki nudijo optimalne pogoje hiter in sproščen napredek vadečih.

Učenje plavanja poteka v majhnih homogenih skupinah. To pomeni, da so vadeči med seboj primerljivi po plavalnem znanju in starosti. Skupini otrok je dodeljen vedno isti učitelj, ki usmerja njihov napredek skozi celo šolsko leto.

 

Učenje večinoma poteka skozi igro, kar pomeni, da učitelj igre prilagodi osvajanju plavalnih ciljev. Če je torej cilj, ki ga želimo doseči potapljanje glave pod vodo, bo igra prilagojena tako, da bodo vadeči med igro čim več krat potopili glavo. Tak način omogoča višji nivo motivacije in večje zadovoljstvo otrok.

Navodila ob prvem obisku

 • Vadeči vstopajo v kopališče samo v spremstvu učitelja točno ob dogovorjeni uri. Učitelj se ne obvezuje na čakanje morebitnih zamudnikov.
 • Vstop spremljevalcev otrok v kopališče ni zaželen saj sicer prihaja do motenj pedagoškega procesa.
 • Starši oz. skrbniki se zavezujejo k dosegljivosti na telefonske številke navedene v pristopni izjavi v času trajanja vadbe.
 • Prosimo vas, da na prvi obisk pridete 10min pred dogovorjenim terminom. Zbor je na bazenski recepciji Aquaparka Žusterna.
 • Otrok naj s seboj prinese kopalke in brisačo v manjši torbi ali nahrbtniku. Natikačev in kopalnega plašča ne potrebuje. Če ima daljše lase je priporočljivo, da so speti v čop. Plavalna kapa ni potrebna.
 • Otroci vstopajo v kopališče v spremstvu učiteljev, ki jim pomagajo pri preoblačenju in vseh opravilih na bazenu. Starši v garderobe ne vstopajo.
 • Naprošamo vas, da svojega otroka pripravite na vstop v garderobe in kopališče brez spremstva staršev.
 • Za dodatne informacije nas prosim kontaktirajte po spletni pošti info@oceansport.si ali na 040/ 428-281.

 

Poskrbeli bomo za dobro vzdušje in varno vadbo na bazenu!

Cenik

Plačila so razporejena skozi 10 mesecev vadbe na naslednji način:

 • 1x tedensko

 • 35-55/mesec
 • September 35 €
  Oktober 55 €
  November 55 €
  December 55 €
  Januar 55 €
  Februar 55 €
  Marec 55 €
  April 55 €
  Maj 55 €
  Junij 35 €

 • 2x tedensko

 • 55-95/ mesec
 • September 55 €
  Oktober 95€
  November 95€
  December 95 €
  Januar 95 €
  Februar 95 €
  Marec 95 €
  April 95 €
  Maj 95 €
  Junij 55 €

 • Pri plačilu celoletne vadbe v enem znesku na začetku leta ste deležni 10% popusta.
 • Plačila in obiski niso prenosljivi na druge družinske člane, prijatelje, znance.
 • Ob morebitni vadbi dveh družinskih članov (brat, sestra) je mesečni popust 5EUR.
 • Plačila se izvajajo po položnici, ki jo prejmete prvi teden v mesecu ob vstopu otroka na vadbo.
 • Ob morebitnem neplačevanju vadeči izgubi pravico do vadbe v skupini. Njegovo mesto lahko prevzame drugi član.

Počitnice

Med počitnicami vadbe šole plavanja ni. V šolskem letu 2023/2024 bodo počitnice potekale med:

Datum / Počitnice
Počitnice / prosti dnevi
Nadomeščanje
18.9.2023
Začetek šolskega leta šole plavanja
/
30.10. do 3.11.2023
Jesenske počitnice
/
25.12.2023 do 2.1.2024
Božično – Novo letne počitnice
1.1. in 2.1 se nadomešča 5.1.2024
8.2.2024
Praznik
Se nadomešča v petek 9.2.2024
19.2. do 23.2.2024
Zimske počitnice
/
1.4.2024
Praznik
Se nadomešča v petek 5.4.2024
27.4. do 2.5.2024
Prvomajske počitnice
/
14.6.2024
Zaključek šolskega leta šole plavanja
/

Tedenski tečaj plavanja

V poletnih mesecih Športno društvo Ocean organizira tedenske plavalne tečaje za otroke od četrtega leta dalje. Plavalni tečaji so namenjen tako otrokom, ki se želijo naučiti prvih plavalnih zaveslajev, kot tudi tistim, ki svoje plavalno znanje želijo nadgraditi.

Tedenski tečaji potekajo v bazenih Aquaparka v Žusterni. Izvajajo jih izkušeni učitelji plavanja z veljavnimi licencami za delo z otroki. Vadbene skupine so oblikovane glede na prikazano plavalno znanje otrok. Skupine so majhne, kar omogoča dobro delo in hiter napredek vadečih.

 

Tečaji potekajo od ponedeljka do petka. Otroci ob zaključku prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju.

Cena: 80€

 

Termini:

Junij 2024

 

Prijave na tečaj so možne preko:

Potrjujem, da so navedeni podatki resnični. Prijavnica velja tudi kot pristopna izjava društvu. Z oddajo prijavnice postajam član/ica Športnega društva Ocean. S članstvom pridobivam pravico do vključevanja v vse aktivnosti društva in dovoljujem, da bo Športno društvo Ocean uporabljalo moje podatke za obveščanje o vadbi in o novih programih društva. Z oddajo prijavnice dovoljujem tudi objavo morebitnih slik.


Plavanje odraslih

Ponudba za šole in vrtce